Baggio, Del Piero gehoord over dope

BOLOGNA, 15 AUG. De voetballers Dino Baggio, Enrico Chiesa (Parma) en Alessandro Del Piero (Juventus) zijn in Bologna en Turijn gehoord in het kader van een onderzoek naar doping in de Italiaanse sportwereld. “Ik heb ze verteld dat ik niets afweet van doping, in tegenstelling tot wat iemand laatst beweerde,” aldus Del Piero. Daarmee doelde hij op AS Roma-trainer Zdenek Zeman, die afgelopen week beweerde dat gebruik van verboden middelen in het Italiaanse voetbal gemeengoed is. Tevens beschuldigde hij Del Piero, Ferrara en Vialli van dopegebruik. Hun beenspieren zouden zich onnatuurlijk snel ontwikkeld hebben.

De politie deed in verband met het onderzoek invallen in een apotheek en bij verschillende sportartsen, onder wie de arts van Parma. Bij een vertegenwoordiger van een amateurwielerploeg vond de politie een onbekende hoeveelheid EPO. De bloeddope was uit een ziekenhuis in Bologna gestolen en daarna verkocht. (AFP)