Ambassade VS in Bern geëvacueerd

BERN, 15 AUG. De Amerikaanse ambassade in Bern is gistermiddag korte tijd geëvacueerd na een anonieme telefonisch dreigement. Een vrouw zei in het Frans dat er binnen een uur “iets zou gebeuren”. Het gebouw en auto's in de omgeving werden onderzocht, zonder dat er iets verdachts werd gevonden. Het is niet duidelijk of er een verband bestaat met het akkoord tussen Zwitserse banken en joodse groeperingen over compensatie voor nabestaanden van slachtoffers van de Holocaust. Dat akkoord kwam tot stand onder druk van een dreigende boycot van de banken door verschillende Amerikaanse staten. De politie gaat er vanuit dat het ging om “een slechte grap”, maar nam het zekere voor het onzekere, in verband met de aanslagen vorige week op deAmerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania. (AP)