SLAAN 3

Ook de Amerikaanse acteur Michael Douglas, bekend van onder meer Paul Verhoevens film Basic Instinct, is aangeklaagd. New-Yorker James Parker begon vorige week een rechtszaak tegen Douglas wegens 'persoonlijke verwonding' en wil een schadevergoeding van 85 miljoen dollar.

Parker zegt dat hij in oktober vorig jaar tijdens een golftoernooi in New York waarbij hij als caddy fungeerde, werd getroffen door een bal van Douglas. De bal zou hem vol op zijn balzak hebben geraakt, waardoor een van testikels werd afgerukt en later moest worden verwijderd. Vervolgens zou Douglas geen hulp hebben verleend aan de zwarte Parker, maar hem ongeveer 60 dollar in zijn broekzak hebben gestopt onder het maken van racistische opmerkingen.

Douglas geeft toe dat hij deel uitmaakte van een gezelschap van vier golfers, voor wie Parker als caddy werkte, maar ontkent dat hij de bewuste bal heeft geslagen. Mark Drach, een van de andere golfers, zou verantwoordelijk voor de fatale bal zijn, en Douglas, die de hele zaak 'belachelijk' noemt, zou Parker juist hebben geholpen.

Parker erkent dat Drach de verantwoordelijkheid voor de slag op zich nam, maar volgens hem gaat het hier om bedrog. Een paar weken geleden werd Douglas door de Verenigde Naties benoemd tot 'Boodschapper van de Vrede', een titel die eerder de Amerikaanse ex-basketballer Magic Johnson en de Italiaanse tenor Luciano Pavarotti kregen.