SLAAN 2

Niet ver van Santa Monica verlengde de rechter van Malibu maandag de proeftijd van de Amerikaanse acteur Charlie Sheen, bekend van onder meer de film Platoon. Sheen kreeg in juni vorig jaar twee jaar proeftijd, nadat hij een aanklacht wegens het tegen de grond slaan van zijn toenmalige vriendin Brittany Ashland niet had bestreden. In mei van dit jaar bleek Sheen de bepalingen van zijn proeftijd te hebben geschonden toen hij wegens verkeerd drugsgebruik werd opgenomen in een ziekenhuis.

De Amerikaanse acteur Martin Sheen, vader van Charlie Sheen, vroeg de rechter flink te straffen wegens de schending van de bepalingen van zijn proeftijd. Ook Gloria Allred, de advocaat van Brittany Ashland, vond dat Charlie Sheen nu een gevangenisstraf van een jaar verdiende. Maar rechter Lawrence Mira, die eerder in vergelijkbare gevallen strenge straffen oplegde aan de Amerikaanse acteur Robert Downey Jr. en aan Tommy Lee, hardrock-musicus en ex-echtgenoot van actrice Pamela Anderson, toonde zich mild en verlengde slechts Sheens proeftijd tot juni 2000.