SLAAN 1

De Amerikaanse actrice Farah Fawcett (52), in Nederland vooral bekend van de oude Amerikaanse tv-serie Charlie's Angels, brak dinsdag in tranen uit in de rechtszaal in Santa Monica, Los Angeles. Ze getuigde tegen haar voormalige vriend de Amerikaanse filmproducer en -regisseur James Orr (44), die zij wegens mishandeling heeft aangeklaagd.

“Ik kan me weinig herinneren van ons gevecht”, zei Fawcett snikkend. “Maar uiteindelijk sloeg hij mijn hoofd op het asfalt.” Orr, bekend als producer van onder meer de film Three Men And A Baby, zou dit afgelopen januari hebben gedaan, nadat Fawcett tijdens een ruzie een raam van Orrs huis had ingetrapt. Dit was weer een reactie op 'iets obsceens' waarvoor Orr Fawcett had uitgemaakt. Fawcett gaf ook toe dat ze de dag na het gevecht terug was gekomen naar Orrs huis om enkele ruiten met een honkbalknuppel in te slaan.

Orr en Fawcett leerden elkaar in 1995 kennen bij het maken van de tv-film 'Man of the House', niet lang nadat Fawcett haar verhouding met de Amerikaanse acteur Ryan O'Neal had beëindigd. Na hun vechtpartij in januari gaven Fawcett en Orr een gezamenlijke verklaring uit, waarin ze schreven dat ze 'goede vrienden' waren 'die een misverstand hadden gehad'. Ze bleven uitstapjes met elkaar maken en brachten zelfs gezamenlijk een vakantie door. Maar uiteindelijk klaagde Fawcett Orr toch aan. Orr kan worden veroordeeld tot 12.000 dollar boete en twee jaar gevangenisstraf.