Ronaldo ontkent druk van sponsor bij finale WK

RIO DE JANEIRO, 14 AUG. Ronaldo voelde zich vorige maand uitstekend tijdens de finale van het wereldkampioenschap voetbal tegen Frankrijk en werd niet door sponsor Nike gedwongen om te spelen, zoals zijn ploeggenoot Edmundo eerder deze week beweerde.

“Ik heb zelf gevraagd om te mogen spelen”, zei Ronaldo gisteren in de Braziliaanse krant Jornal do Brasil. “Na het medische onderzoek voelde ik me goed en onderzoek had uitgewezen dat er niks mis was. Ik zou het een volgende keer precies hetzelfde doen.” De bewering dat Nike - Ronaldo's persoonlijke sponsor en die van het Braziliaanse voetbalteam - hem onder druk zou hebben gezet om ondanks veronderstelde gezondheidproblemen toch te spelen, betitelde Ronaldo als “onzin”.

Ronaldo liet weten dat hij met zijn vriendin Suzanna Werner zal trouwen en naar Brazilië terugkeert, maar hij voegde er aan toe geen haast te hebben. “En als ik terugga naar Brazilië, wil ik bij Flamengo spelen.” (AP)