Politie waarschuwt tegen stekende 'vrouw'

ROTTERDAM, 14 AUG. Een blonde, slanke vrouw, of een als vrouw verklede man, wordt ervan verdacht in een periode van enkele weken zes mensen zonder enige aanleiding “met een scherp voorwerp” te hebben gestoken.

In Rotterdam, Amsterdam en Middelburg vonden in de periode van 29 juli tot en met 11 augustus zes vrijwel identieke steekincidenten plaats. De slachtoffers, vijf vrouwen en één man, werden in rug of nek gestoken.

De slachtoffers moesten zich allen in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen. De aard van hun verwondingen varieert.

Een 40-jarige vrouw uit Zeeland was afgelopen dinsdag het laatstbekende slachtoffer. Zij verblijft nog in het ziekenhuis. Afgelopen weekeinde werd een vijftigjarige vrouw in het centrum van de stad gestoken in haar nek en rug. De politiekorpsen van Rotterdam en Amsterdam hebben vier mensen op de zaak gezet.

Volgens de politie Rotterdam-Rijnmond staat niet vast waarmee de dader zijn of haar slachtoffers belaagt. “Het kan een keukenmesje zijn, of een zakmes”, aldus de politiewoordvoerder, maar ook een priem sluit hij niet uit. In alle gevallen ging het om steek- en niet om snijwonden. Naar aanleiding van een politiebericht gisteren op de tv zijn tot nu toe zeventig tips uit het hele land binnengekomen.

De politie heeft een compositietekening van de dader gemaakt. Uit de beschrijvingen van de slachtoffers wordt niet duidelijk of de dader een vrouw of een verklede man is. Wel is duidelijk dat de vermoedelijke dader blank is. Hij of zij is tussen de 25 en 35 jaar oud en circa 1.80 meter lang. De verdachte heeft een slank tot mager postuur, lange benen en blond danwel donkerblond haar. Over de kleding meldt de politie dat de verdachte bij twee incidenten in Rotterdam, in de Soetensteeg en op het Churchillplein, een zomerhoedje droeg en verder een halflange lichtblauwe jas en een korte rok. Bij het meest recente incident, op dinsdag 11 augustus in Middelburg, heeft de dader zich rond 14.00 uur opgehouden in een park tussen het Molenwater, de Zuidsingel en de Koepoortlaan.