Illegalen in dubbele bodem

VICENZA, 14 AUG. De Italiaanse verkeerspolitie heeft gisteren in de dubbele bodem van een vrachtauto 85 binnengesmokkelde illegale Roemeense immigranten aangetroffen, onder wie 34 kinderen en 23 vrouwen, van wie er een zwanger is.

De Roemenen leden in meerderheid aan honger en uitdroging en lagen in hun eigen uitwerpselen na een lange reis waarop ze maar bij uitzondering even uit hun beperkte schuilplaats - twaalf vierkante meter - mochten komen. Ze waren vertrokken uit Praag en onder weg naar Milaan en Turijn toen de politie de vrachtwagen bij Vicenza onderschepte. Bij hun ontdekking, zo zei later een politieman, deden ze denken aan de “opvarenden van een slavenschip van vroeger”. Negen mensen moesten naar het ziekenhuis. De Oostenrijkse chauffeur van de truck werd aangehouden.

Woensdag onderschepte de politie bij Novara een Britse vrachtwagen met 28 illegale immigranten uit Kosovo. (Reuters)