Zeman

Justitie in Turijn heeft gisteren gedurende anderhalf uur de Tsjechische voetbalcoach Zdenek Zeman (AS Roma) gehoord naar aanleiding van zijn uitlatingen over dopegebruik in het Italiaanse voetbal.

Na het verhoor vertrok Zeman zonder commentaar te geven. De oefenmeester had de laatste weken herhaaldelijk beschuldigingen geuit over Italiaanse voetballers. Onder anderen Ciro Ferrara, Alessandro del Piero en Gianluca Vialli stonden bij hem onder verdenking van doping. Dinsdag al verhoorde de dopingcommissie van het Italiaans Olympisch Comité Zeman. In dat verhoor sprak de coach zijn ongerustheid uit over de gevolgen van dopegebruik voor de gezondheid.

De dopingcommissie wil in dit onderzoek eveneens Del Piero en Vialli ondervragen. Del Piero en Vialli lieten al eerder weten juridische actie respectievelijk te ondernemen en te overwegen.