Weer drie Italiaanse renners verdacht van bloeddoping; Wielerploeg Big Mat verhoord

ROTTERDAM, 13 AUG. De politie van Lyon heeft gisteren tien leden van de Franse wielerformatie Big Mat verhoord. Volgens een politiewoordvoerder worden ze ondervraagd over de 330 flacons medicijnen die de Franse douane op 28 juli tijdens de Ronde van Frankrijk uit een Big Mat-vrachtwagen in beslag nam, nabij Albertville.

De politie hoorde de sportdirecteur, een ploegarts, verzorgers en enkele renners. Bij het verlaten van het politiebureau, aan het einde van de middag, gaven de betrokkenen geen commentaar. In gerechtelijke kring in Albertville wordt gesteld dat bij de medicijnen producten zijn die eventueel als prestatiebevorderend kunnen worden benut “afhankelijk van het gebruik dat men er van maakt, de dosis en de toegepaste mengsels”.

Weer drie Italiaanse renners zijn gisteren uitgesloten van de Ronde van Portugal. Uit testen van de internationale wielerunie (UCI) bleek het bloed van de coureurs Gilberto Simoni en Andrea Dolci (beiden van de Cantina Tollo-ploeg) en Massimo Apollonio (Vini Caldirola) te dik te zijn, wat wijst op het gebruik van het bloeddopingmiddel EPO. Een dag eerder werden hun landgenoten Paolo Alberati, Graziano Recinella, Mario Monzoni en Renzo Tagenetti van de ploeg Mobilvetta om dezelfde reden uit de ronde genomen.