Uitslagen voorronde Champions League

Oud-PSV'er Jaap Stam heeft gisteren zijn Europese debuut met Manchester United goed doorstaan. De Engelsen wonnen thuis hun eerste wedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League met 2-0 van Lodz uit Polen. Giggs en Cole maakten de doelpunten. Club Brugge, de ploeg van de toekomstige PSV-trainer Gerets, ging in Noorwegen onderuit. Rosenborg Trondheim was met 2-0 te sterk. Voor rust waren de Belgen beter, maar kwamen ze niet tot scoren.

Celtic behaalde in eigen stadion een benauwde overwinning op Croatia Zagreb. De Schotten, met oud-Feyenoorder Blinker, wonnen met 1-0, door een treffer van Jackson. Inter Milaan hoeft zich geen zorgen te maken voor de return van de tweestrijd met Skonto Riga uit Letland. In Milaan ontdeed de ploeg van Winter zich al voor rust van de Letten: 4-0. In Kiev verraste Sparta Praag Dinamo Kiev. De Tsjechen wonnen met 1-0 van de kwartfinalist van vorig seizoen. Toen was Kiev in de voorronde de beste van de poule met PSV, Barcelona en Newcastle United.