Prins Bernhard naar invasie-film

AMSTERDAM, 13 AUG. Prins Bernhard zal op 9 september de Nederlandse première bijwonen van Saving Private Ryan, de film die Steven Spielberg recent maakte over de invasie in 1944 in Normandië. In de Verenigde Staten is de film een succes; de toeschouwers staan in lange rijen voor de bioscopen voor de film, waarin Tom Hanks de hoofdrol speelt.

Saving Private Ryan ging in de Verenigde Staten drie weken geleden in première. Het is niet de eerste grote speelfilm die over D-Day werd gemaakt. Als dé klassieker over de geallieerde aanval geldt nog steeds The Longest Day naar het boek van Cornelius Ryan. In Saving Private Ryan gaat een eenheid van acht militairen in vijandelijk gebied op zoek naar soldaat Ryan om te voorkomen dat hij net als zijn drie broers sneuvelt aan het front. De Nederlandse première heeft plaats in Pathé Tuschinksy in Amsterdam. (ANP)