Hier & Daar

Waterpop Het Waterpopfestival wordt op 15 aug voor de 21ste keer gehouden. Behalve optredens van bands als The Parlour, Travoltas, Cords, Dead Man Ray, De Heideroosjes en Junkie XL, zijn er straattheateracts van oa Theater Wolf, Circustheater Vladimir en Knee High Puppeteers. Verder is er voor kinderen een springkussen, een schminkhoek, een tekenkraam en een zandbak.

*Hofpark, Wateringen, 13-23u. Toegang gratis. Inl 0174-298207.

Culinair Rotterdam In en rondom het Vrij Entrepot op de Kop van Zuid vindt van 20 t/m 23 aug 'Culinair Rotterdam' plaats, waar bezoekers kunnen kennismaken met de keukens van Rotterdamse restaurants. In het Atrium van het Vrij Entrepot is een culinaire markt. Op het plein voor het Halfrond wordt in een tent op do en za een 4-gangen- en op vr een 7-gangendiner geserveerd à ƒ 195 en zijn er op vr en za-middag kookdemonstraties. Op zo 14u is er een Engels High Tea (ƒ 40). Het gehele weekend zijn er optredens van straatartiesten van het Rotterdams Straatfestival.

*Culinair Rotterdam, Vrij Entrepot, do 18-23u, vr/za 12-23u, zo 12-21u. Voor de kookdemonstraties (vr 13u, za 12 en 14u), de High Tea en de diners (19u) vooraf res op 010-4261260.

Kerkenland In Waterland, het gebied tussen Amsterdam, Purmerend en het IJsselmeer, is op 15, 16 aug en 22, 23 aug een route uitgezet langs verschillende kerken waar muzikale optredens plaatsvinden. In het eerste weekend treedt bv het Greetje Kauffeld Trio op in Broek en Waterland en het gezelschap Dopo Emilio brengt 17de eeuwse Nederlandse liederen in Zuiderwoude. In de kerk van Broek in Waterland is een fototentoonstelling van Manfred Wirtz te zien. In het tweede weekend is in de kerk van Holysloot een expositie ingericht over heden en verleden van Holysloot en zingt Thea van der Putten teksten van Kees Stip. Inl 023-5319139.

Reptielenbeurs Hagedissen, slangen, schildpadden en een groene leguaan zijn te zien op de Tilburgse reptielenbeurs op 15 en 16 aug (10-17u). Zowel particulieren als winkels bieden reptielen te koop aan, maar er zijn ook informatiestands van verschillende reptielenverenigingen, boeken en decoratiemateriaal voor terraria.

*Reptielenhuis De Oliemeulen, Hoevenstraat, Tilburg. Entree ƒ 8,50. kinderen 3-12 jr ƒ 6.

Armada, culturele vloot Dit culturele festival wordt van 19 t/m 23 aug gehouden in Nijmegen en heeft theater, circus, animatie, muziek, film, variété en beeldende kunst op het programma staan. In de Passantenhaven en langs de aangrenzende Waalkade liggen zes boten met podia waarop voorstellingen worden gegeven. Zo is op de theaterboot De Kift met de voorstelling 'Gaaphonger' te zien, op de muziekboot zijn optredens van oa Mummy's A Tree en Henry Welling en op de cabaret-variétéboot speelt het cabarettrio Rooyackers, Kamps en Kamps. In een tent op de wal is het circus Kiev Nights & Kiev Days te zien.

Mode veiling Tijdens de kunst-, antiek- en inboedelveiling van Veilinghuis Leidsegracht op 18 t/m 21 aug wordt op 18 aug exclusieve avondkleding verkocht afkomstig uit de modestudio van modeontwerper Theo Sijthoff. Behalve cocktail- en avondjurken, couturecreaties en bruidskleding van verschillende ontwerpers wordt de inboedel van de boetiek geveild, waaronder twee ingelijste creaties van Fong Leng.

*Veilinghuis Leidsegracht, Leidsegracht 76, Amsterdam. Veiling om 19u, kijkdagen 14 t/m 16 aug 10-17u, vr ook 19-22u. Tel 020-6272677.

Rondvlucht Op 17 en 18 aug zijn er rondvluchten met het driemotorige verkeersvliegtuig de Junkers Ju-52, waarvan de buitenkant uit golfplaat bestaat. Het toestel vertrekt van Schiphol-Oost en blijft ong 30 min in de lucht. Kosten ƒ 295 p.p. Geïnteresseerden kunnen een inschrijfformulier aanvragen bij de Aviodome 020-4068000.

Vestingdagen In Hellevoetsluis vinden van 14 t/m 16 aug de Vestingdagen plaats. Het publiek wordt deze dagen vermaakt met onder meer een kermis, het evenement '20 jaar Stoomvermaeck' met demonstraties van verschillende stoommachines, optredens van het Veens Brulkoor en de Kopcke Air Show, met oa een optreden van Can Can danseressen en een verlichte vlootshow op het Haringvliet. Kinderen kunnen kanovaren, brood bakken op houtvuur, tenten bouwen en meerijden op kleine stoommachines en een stoomtrein.

*Hellevoetsluis, in en rond de vesting, vr/za 10-24u, zo 12-23u. Inl 0181-330238.