Gevulde perziken met aardbeiensaus

Dit verrukkelijke nagerecht is rijk aan kleuren en smaken. Het laat zich goed voorbereiden en vraagt betrekkelijk weinig aandacht bij de eindbereiding. Een bescheiden uitpakkertje voor een vrolijk zomers etentje.

Maak de saus. Pureer de aardbeien in een foodprocessor. Breng de suiker samen met het citroensap en 6 eetlepels water in een pannetje al roerend aan de kook en laat het mengsel 5 minuten op laag vuur doorkoken tot een dunne siroop is verkregen. Roer de siroop door de gepureerde aardbeien en breng de saus verder op smaak met Marasquin. Maak de vulling.

Vermeng de daarvoor benodigde ingrediënten goed met elkaar tot een dikke massa is verkregen en vorm er 8 balletjes van. (Tot zover de voorbereidingen.) Blancheer vlak voor het eten de perziken 20 tellen in kokend water, halveer de vruchten, trek de schil eraf en verwijder de pit. Vul de holte van de perzikhelften met een balletje van de vulling, druk het iets plat zodat de 'chocoladespijs' over de rand van de pitholte valt; strooi nougatine over de vulling.

Giet de wijn in een ovenschaal en zet de gevulde perzikhelften er naast elkaar. Zet, wanneer er aan tafel wordt gegaan, de perziken in een voorverwarmde oven (200 graden C) en laat ze 20-25 minuten garen; besprenkel perziken en vulling - als het zo uitkomt - met de warme wijn onderin de ovenschaal. Serveer de perziken warm of lauw en geeft er koude aardbeiensaus bij.

Voor 4 personen:

500 gram aardbeien, kroontjes verwijderd

6 eetlepels suiker

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel Marasquin (facultatief)

140 gram amandelspijs (Baukje)

2 theelepels cacaopoeder

1 1/2 eetlepel bloem

1 ei, losgeklopt

4 grote rijpe perziken

4 eetlepels nougatine (Baukje)

1 dl droge witte wijn

    • Florine Boucher