Esprit biedt steden nieuwe verbinding

Esprit Telecom Benelux heeft gisteren een draadloos netwerk in gebruik genomen dat zes Nederlandse steden zal verbinden. Esprit, aanbieder van telecommunicatiediensten aan circa 3.000 Nederlandse bedrijven, vermijdt met dit netwerk, gebaseerd op schotelverbindingen, het gebruik van kabels in de grond.

Het Britse moederbedijf van Esprit behaalt 20 tot 25 procent van zijn omzet in Nederland. Het is genoteerd aan de Nasdaq en Easdaq, respectievelijk de Amerikaanse en de Europese schermenbeurs. In de eerste zes maanden van het lopende boekjaar werd in Nederland omstreeks 25 miljoen omgezet. Volgend jaar hoopt Esprit zijn pan-Europese netwerk te voltooien. Dit netwerk is vrijwel geheel gebaseerd op glasvezels in de grond. Esprit is op zoek naar samenwerking met een aanbieder van mobiele telefonie, zodat het zijn klanten voor het einde van dit jaar ook deze dienst kan bieden.