Aegon rekent op zeker 25 procent winstgroei

ROTTERDAM, 13 AUG. Aegon verwacht dit jaar “ten minste” een groei van de nettowinst met 25 procent te realiseren. Dit heeft de verzekeraar vanmiddag bekendgemaakt. Eerder verklaarde Aegon nog rekening te houden met een winstgroei van “ongeveer” 25 procent.

Over de eerste zes maanden van het jaar boekte Aegon een nettoresultaat van 1,3 miljard gulden, iets onder de gemiddelde verwachting. In vergelijking met vorig jaar betekent dit een winstgroei van 44 procent. Op de bestaande activiteiten werd een 19 procent hoger resultaat behaald. Het vorig jaar overgenomen Amerikaanse Providian, dat in het eerste halfjaar van 1997 nog niet meetelde in de winst, zorgt voor een winstgroei van 16 procent, gunstige wisselkoersen voor 3 procent extra.

De omzet van de verzekeraar nam in de eerste zes maanden van jaar toe met bijna 40 procent tot 19,8 miljard gulden. Autonoom namen de inkomsten met 19 procent toe. Het premie-inkomen steeg in de eerste helft van het jaar met 34 procent tot 13,5 miljard gulden. Aegon heeft besloten het interim-dividend met een derde te verhogen tot 93 cent per aandeel.