Vermeulenprijs toegekend aan Klaas de Vries

AMSTERDAM, 12 AUG. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft de Matthijs Vermeulenprijs dit jaar toegekend aan Klaas de Vries voor het muziektheatrale werk A king riding (1997) en Interludium voor strijkorkest. De prijs van 15.000 gulden wordt 5 november door burgemeester Patijn uitgereikt.

De Vries heeft volgens de jury een indrukwekkende poging gedaan het genre muziektheater uit te breiden met een muzikale vorm die nog niet bestond. “Het resultaat, zoals gepresenteerd in het Koninklijk Circus te Brussel en Theater Carré te Amsterdam, was geslaagd vanwege het suggestieve spel met ruimtelijke opstellingen, het subtiele gebruik van live elektronica, de kracht van de solistische vocale partijen en de drie grote intermezzi”, aldus de jury.

De Matthijs Vermeulenprijs wordt sinds 1972 jaarlijks toegekend voor het componeren van een muziekwerk. (ANP)