Verlies Anderlecht in voorronde UEFA Cup

ROTTERDAM, 12 AUG. Anderlecht dreigt deelname aan het UEFA-Cuptoernooi mis te lopen. De Belgische voetbalclub verloor gisteren met 3-1 van NK Osijek in de tweede voorronde van het Europese bekertoernooi. Voormalig Feyenoorder Geoffrey Claeys maakte het enige doelpunt voor de ploeg van trainer Arie Haan. Over dertien dagen staat de return op het programma.

Voor een andere Nederlandse trainer in buitenlandse dienst, Dick Advocaat, verliep de tweede ronde zonder problemen. Glasgow Rangers, met de Nederlandse internationals Arthur Numan en Giovanni van Bronckhorst, won in Schotland voor eigen publiek met 2-0 van PAOK Saloniki. De Grieken waren een jaar geleden verantwoordelijk voor de uitschakeling van Arsenal in de eerste ronde van het UEFA-Cuptoernooi.

Een meevaller voor de ploeg van Advocaat was de rode kaart die de Griek Nasaritis al na acht minuten kreeg. De numerieke meerderheid buitte Glasgow Rangers in de tweede helft uit. Nieuwkomer Kantsjelskis en Wallace scoorden in de 55ste en 68ste minuut.

In het Intertoto-toernooi deed Valencia goede zaken. De Spaanse ploeg won gisteren in de finales van het vierde Europese bekertoernooi met 2-0 in en van Salzburg, dat eerder zowel FC Twente als Fortuna Sittard uitschakelde. Door de overwinning is Valencia zo goed als zeker van een plaats in het hoofdtoernooi van de strijd om de UEFA Cup.

Werder Bremen liep zich gisteren stuk op de verdediging van het Joegoslavische Vojvodina Novi Sad. Het offensief van de thuisclub leverde slechts één treffer op, een kwartier voor tijd door invaller Frey.