Rechter schort uitwijzing van Turkse jongen op

MÜNCHEN, 12 AUG. Een Beierse rechtbank heeft gisteren de uitwijzing van een 14-jarige Turkse jongen, die bekend staat als 'Mehmet', en zijn ouders opgeschort in afwachting van een hoger beroep. De rechtszaak tegen Mehmet, die in de gevangenis zit wegens een reeks gewelddadigheden, trok veel aandacht omdat ook zijn ouders terechtstonden.

De rechter oordeelde dat de ouders, die al dertig jaar in Duitsland wonen, te weinig hadden ondernomen om hun zoon op het rechte pad te houden en om die reden ook het land moesten verlaten. De rechtbank heeft nu besloten dat het gezin de uitspraak van de beroepszaak, die niet voor september verwacht wordt, in Duitsland mag afwachten, met als motivatie dat wordt betwijfeld of de uitwijzing van de ouders juridisch wel mogelijk is. (AP)