Gay Games (7)

Micha Kat maakt het wel erg bont in zijn artikel 'Erotische genotscultuur duidt op verval'. Volgens Kat is de 'extravagantie waarmee homoseksuelen zich in een samenleving kunnen uiten en nadruk kunnen leggen op hun seksualiteit, een duidelijk en typerend kenmerk van een samenleving in verval'. Niet alleen de Games, maar ook gekleurde badkamertegels en een geneesmiddel tegen impotentie zijn volgens Kat overigens tekenen van moreel verval.

Zijn uitlatingen over homoseksuelen zijn ronduit discriminerend. Kat doet het voorkomen alsof alle homoseksuelen voortdurend bezig zijn met seksuele perversiteiten. Ieder weldenkend mens weet dat de meeste homoseksuele vrouwen en mannen een normaal en deugdzaam leven leiden.

Opvallend is dat Kat heteroseksuele uitspattingen als zakenmannen die aan het eind van de week naar een bordeel gaan om te ontspannen, wat ook een vorm van extravagantie en nadruk op de eigen seksualiteit is, buiten beschouwing laat. Het zijn de homoseksuelen die in zijn wereldbeeld als zondebok voor het morele verval, het zinloze geweld en de bedreiging van de rechtsstaat fungeren.

    • B.C. Smits