Mr. dr. C.B. Posthumus Meyjes

De hervormde emeritus-predikant mr.dr. C.B. Posthumus Meyjes, oud-voorzitter van de Nederlandse Zendingsraad, is zaterdag op 75-jarige leeftijd in zijn woonplaats Bunnik overleden.

Posthumus Meyjes studeerde eerst rechten in Leiden. Hij was enkele jaren werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en bij het civiel NAVO-secretariaat in Parijs voordat hij aan de Universiteit van Amsterdam theologie ging studeren. Aan deze universiteit promoveerde hij toen hij al 70 jaar was. Zijn proefschrift was getiteld Van ophouden weten. De betekenis van het sabbatsgebod voor onze tijd. Posthumus Meyjes was hervormd predikant in Winsum (Gr.), Amsterdam, Gouda en Oostvoorne. Van 1968 tot 1973 was hij lid van de hervormde synode. Van 1975 tot 1985 was hij voorzitter van de Nederlandse Zendingsraad, het overkoepelende orgaan van de protestantse zendingsinstanties.