Kraaijenhof naar Juventus

AMSTERDAM, 11 AUG. Atletiektrainer Henk Kraaijenhof heeft een eenjarig contract getekend bij de Italiaanse voetbalclub Juventus. Hij adviseert de kampioen over voeding en fysieke trainingsvormen. “Ik geef de voetballers raad over trainen op kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Juventus koopt op mijn advies nieuwe apparatuur en om de zoveel tijd ga ik naar Turijn om te kijken of alles goed gaat.”

Kraaijenhof begeleidt zes atleten en boekte in het verleden succes met sprintsters Nelli Cooman en Merlene Ottey. Hij adviseert ook het nationale mannen- en vrouwenvolleybalteam. Voetbal is voor hem een nieuw hoofdstuk. “Ooit heb ik met Sören Lerby gewerkt en ik geef congressen waar clubs komen. Juventus besteedt overigens veel meer aandacht aan training dan andere verenigingen”, aldus Kraaijenhof. (ANP)