Dresdner Bank wil Paine Webber

NEW YORK, 11 AUG. Dresdner Bank, de op één na grootste bank van Duitsland, heeft haar zinnen gezet op Paine Webber, één van de meest toonaangevende effectenhuizen in de VS. Met de overneming zou ongeveer 10 miljard dollar zijn gemoeid. De twee onderhandelen sinds enkele weken intensief over een transactie.

De gesprekken begonnen met een bezoek van bestuursvoorzitter Bernard Walter en Gerhard Eberstadt, eveneens bestuurslid van Dresdner, aan Paine-Webbertopman Donald Marron, zo meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt vanmmorgen. De krant baseert zich op bronnen die nauw betrokken zijn bij de onderhandelingen.

Walter heeft de afgelopen tijd steeds duidelijk gemaakt Dresdner Bank in de Verenigde Staten een sterkere positie te willen geven. Ook in Azië wil de bank groeien. Tevens denkt Walter eraan witte plekken in Europa op te vullen, waarbij volgens hem ook acquisities in Nederland tot de mogelijkheden behoren. (ANP)