Cricket: Nwederland verliest opnieuw van India

De nationale cricketploeg van India was gisteren in Amstelveen wederom veel te sterk voor Nederland. Ook de derde oefenwedstrijd ging verloren, ditmaal met een verschil van maar liefst 168 runs. Opnieuw kon Nederland geen representatief elftal op de been brengen. Op een enkele uitzondering na was niemand van de officiële ploeg beschikbaar.

Terecht werd van de zijde van de Indiërs opgemerkt dat dergelijke partijtjes van geen enkele betekenis zijn. India scoorde in hoog tempo 241 voor 3, in 50 overs bijeen gebracht. Yaday en Roul lieten subliem batten zien en bleven beiden ongeslagen met 121 en 59 runs. Bij Nederland kreeg alleen Statham (33) enig vat op slowbowler Pawar die in vijf ballen vier man opruimde en de uitzonderlijk fraaie bowlingcijfers bereikte van 6 voor 12. In 30 overs was Nederland all out voor slechts 73 punten.