Bill Gates verkoopt aandelen Microsoft

REDMOND, 11 AUG. Microsoft-topman Bill Gates heeft de afgelopen dagen 2,5 miljoen aandelen van zijn eigen bedrijf van de hand gedaan. Het pakket heeft een waarde van 540 miljoen gulden. Ook medeoprichter van Microsoft Paul Allen heeft een deel van zijn aandelen verkocht.

De verkoop is gisteren gemeld door Bloomberg, verspreider van financieel nieuws. Volgens Bloomberg had de transactie van Allen een waarde van ruim 700 miljoen gulden.

De berichten over de aandelenverkoop komen aan de vooravond van een nieuw verhoor van Gates in verband met de anti-trustzaak tegen Microsoft. Gates, beschouwd als de rijkste man ter wereld, wordt morgen opnieuw aan de tand gevoeld.

Als gevolg van het juridisch onderzoek staat de koers van Microsoft onder druk. Sinds half juli is het aandeel bijna 10 procent in waarde gedaald. In het onderzoek tegen Microsoft gaat het om de vraag of de software-reus met onwettige methoden geprobeerd heeft greep te krijgen op de Internet-markt. (ANP, DPA)