United Airlines op koers voor 2000

Om computerproblemen rond de eeuwwisseling te voorkomen moet de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines voor het einde van dit jaar nog 11.000 van de 40.000 computerprogramma's die zij gebruikt aanpassen. Dit blijkt uit controles van het bedrijf.

De computerprogramma's die United Airlines nog moet aanpassen betreffen een reeks vitale bedrijfsonderdelen, zo erkent de maatschappij. Het gaat onder meer om programmatuur voor de vluchtplanning, het reserveringssysteem, de vlootschema's en onderhoudsplanning, maar ook de administratie van het spaarssysteem komt aan de beurt.

Verder onderzoekt de maatschappij alle communicatieprogrammatuur op fouten. Van januari tot maart 1999 worden alle systemen van United Airlines getest op mogelijke millenniumproblemen.

Om die problemen in de bedrijfsvoering te voorkomen, richtte United Airlines in 1997 een projectbureau op.

Al in 1993 startte de vliegmaatschappij de inventarisatie van haar computersystemen. Op dit moment is zo'n zeventig procent van alle programma's klaar voor gebruik vanaf 2000.