Staking ontregelt treinverkeer van en naar België

MAASTRICHT, 10 AUG. Een wilde staking van machinisten op vijf plaatsen in België hindert het treinverkeer in en vanuit Nederland. Zaterdag was er geen treinverkeer mogelijk op het traject Maastricht-Luik en moesten reizigers tussen de Limburgse hoofdstad en Eijsden gebruikmaken van taxibusjes.

“Zondag reed er zo nu en dan een trein, maar de verbinding is zeker niet gegarandeerd”, zei een woordvoerder van de NS in Utrecht zondagavond. De stakingen hebben plaats in Charleroi, Gent-Sint-Pieters, Luik, Namen en Aarlen. De betrokken machinisten protesteren tegen een tekort aan personeel en de werkdruk. Zondag reden er met name in Wallonië weinig treinen. Een woordvoerder van de Belgische spoorwegen raadde zaterdag dagjesmensen af per trein naar de kust te gaan. (ANP)