Onderzoek betongooier levert nog niets op

CUIJK, 10 AUG. De politie weet nog niet wie verantwoordelijk is voor het gooien van betonblokken en een zandzak op de A73, de autosnelweg van Nijmegen naar Venlo. Het onderzoek naar de herkomst van het beton heeft evenmin iets opgeleverd. Het aantal surveillances ter plaatse is uitgebreid.

Vorige week vrijdag trof een groot betonblok een personenauto bij het passeren van een viaduct in de gemeente Cuijk vol op het dak. Volgens de politie zijn de inzittenden, een echtpaar uit Sneek, aan de dood ontsnapt. Afgelopen woensdag gebeurde op dezelfde autoweg iets soortgelijks. In Haps trof een zandzak toen een auto. Bovendien is ook daar beton op de weg gegooid.

De politie gaat er van uit dat in beide gevallen opzet in het spel is geweest. De man uit Sneek heeft dan ook aangifte gedaan van een poging tot doodslag, danwel zware mishandeling. De bestuurder liep een lichte verwonding op aan zijn nek. Het echtpaar was op vakantie. Dankzij vervangend vervoer hebben ze de reis later kunnen vervolgen.

Door de stukken beton die op de weg zijn terechtgekomen, raakte later ook nog het wiel van een vrachtwagen beschadigd. In Haps liepen daardoor drie andere auto's schade op, waaronder een politiewagen. (ANP)