Mysterieuze kaping Moskou

MOSKOU, 10 AUG. Op het Moskouse vliegveld Domodedovo is gisteren urenlang een vliegtuig gekaapt na een vlucht uit de Siberische stad Oest-Ilimsk - althans: daar leek het lang op. In werkelijkheid, zo bleek later, had de bemanning tijdens de vlucht een briefje gevonden met de tekst: “Er is een bom aan boord. We brengen die tot ontploffing als we niet 100.000 dollar krijgen. We willen het geld in Moskou.”

Het geld moest volgens het briefje in een toilet in het vliegtuig worden gedeponeerd en er moest een vliegtuig naar een andere bestemming worden klaargezet.

Na de landing werd het toestel omringd door speciale anti-terreurtroepen. Er werd geen losgeld aan boord gebracht en er vonden geen onderhandelingen plaats. Er was ook niemand om mee te onderhandelen, want de kapers meldden zich niet. Uiteindelijk stapten de passagiers uit om te worden verhoord. Ook daarbij werden de kapers niet ontdekt. Aan boord werd geen bom gevonden. (AP)