Justitie wil Zeman horen over doping in voetbal

ROME, 10 AUG. De anti-dopingcommissie van het Italiaanse Olympische Comité (CONI) en de Italiaanse justitie willen de Tsjech Zdenek Zeman horen over zijn beweringen over doping in het Italiaanse voetbal.

Morgen al wil het CONI de coach van AS Roma horen. Oorspronkelijk zou Tsjech pas op 26 augustus voor de commissie moeten verschijnen nadat hij eerder al eens had gezegd dat de voetbalsport zijn ziel had verkocht aan drugs en de commercie.

Woensdag zal Zeman zich voor zijn uitspraken moeten verantwoorden bij de justitie in Turijn. “Dat vind ik niet erg, dan komt er een keer duidelijkheid over deze kwestie. Het spijt me alleen dat ik woensdag dan niet mijn ploeg kan coachen”, zei de oefenmeester.

Donderdag verscheen er in het tijdschrift l'Espresso een artikel waarin Zeman de Italiaanse internationals indirect beschuldigt van het gebruik van dope. De voetballers Alessandro del Piero en Gianluca Vialli reageerden geschokt en kondigden onmiddellijk gerechtelijke stappen aan. (Reuters/AFP)