Gestolen scooter door alarm terecht

UTRECHT, 10 AUG. Een man uit Utrecht heeft zaterdagnacht met behulp van een afstandsbediening een gestolen bromscooter en minicrossmotor teruggevonden. De voertuigen waren die nacht uit een schuur in de wijk Zuilen gestolen. De scooter was achtduizend gulden waard. Na overleg met de politie besloot de eigenaar met een afstandsbediening de wijk uit te kammen.

Met behulp van het apparaat kunnen het slot en het alarm van de scooter op afstand worden ingeschakeld. Na een kwartier zoeken had de man in de Zwanenvechtlaan, een straat verderop, beet en hoorde hij het alarm afgaan vanuit een garagebox. Beide voertuigen werden daar aangetroffen. De daders zijn onbekend. De garagebox is in gebruik bij een onbekend aantal bewoners van de flat.

Volgens bromfietshandelaar Van der Tol gebeurt het vaker dat mensen met behulp van een afstandsbediening hun gestolen bromscooter terugvinden. Een alarm kost ongeveer vierhonderd gulden en het bereik is enkele honderden meters.