Werkloosheid in VS stabiel op 4,5 procent

WASHINGTON, 8 AUG.Het percentage werklozen onder de beroepsbevolking in de Verenigde Staten is in juli blijven staan op 4,5. Het aantal arbeidsplaatsen nam toe met 66.000, de geringste groei sinds januari 1996.

De vrijdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid kwamen ongeveer overeen met de verwachtingen. Dat de werkgelegenheid veel minder sterk groeide dan in de voorgaande maanden, was grotendeels toe te schrijven aan een staking bij General Motors. De banen van de werknemers van de autogigant vielen daardoor buiten de statistieken.

Het ministerie heeft de groei van het aantal banen in juni herzien van 205.000 tot 196.000. Het cijfer voor mei is gecorrigeerd van 309.000 tot 328.000.De ontwikkeling van de lonen in juli viel de financiële markten mee. (KRF, ANP)