Website

Up all night heet het radioprogramma dat de BBC elke dag van 2 tot 6 uur 's ochtends (Nederlandse tijd) uitzendt op Radio 5. In het programma gaan de presentatoren, Rhod Sharp en Richard Dallyn, in op nieuws en zaken die interessant zijn voor wie 's nachts werkt of niet kan slapen.

Ze hebben enkele items over wat er in Engeland 's nachts aan de hand is, zoals de nachtelijke rellen tijdens de World Cup. Maar vooral wordt er over de wereld 'gereisd', wat inhoudt dat BBC-reporters van andere continenten en mensen die met het nieuws te maken hebben, worden geinterviewd. Zo werd onlangs bij de zaak-Lewinsky een Witte Huis-roddel-columniste geïnterviewd en was er een item over een meisje dat weigerde bij baseballwedstrijden de door een drankenhandel gesponsorde kleding te dragen, omdat haar grootvader aan een leververgiftiging overleden was.

De eerste twee uur van Up all night wordt gefocust op Amerika, waar het dan avond is. Daarna volgen Azië en Australië, waar het tegen die tijd ochtend is. Behalve interviews, worden de vier uur van het programma gevuld met items overgenomen van Amerikaanse en Australische radiostations.

Elke woensdag wordt in Up all night ingegaan op de spannende dingen van het Internet in de radiorubriek Weird and Wired.

Wat er besproken wordt in deze rubriek is op Internet te zien. Bovendien is het mogelijk per e-mail te reageren op het besprokene en kan het programma live op het Web worden beluisterd. Dat dit gebeurt, blijkt uit de vele mailtjes die de presentatoren krijgen uit het buitenland. (www.bbc.co.uk/radio5)