VS geven noodhulp aan China

WASHINGTON, 8 AUG. De Verenigde Staten hebben gisteren aangekondigd dat zij voor een bedrag van 800.000 dollar humanitaire noodhulp zullen geven aan de Volksrepubliek China. Dat land wordt geteisterd door de ernstigste overstroming van de rivier de Yangtze in veertig jaar.

De aangekondigde hulp, die zal worden verstrekt door de Amerikaanse ontwikkelingsorganisatie USAID, volgt op een eerdere schenking van 25.000 dollar.

Een kwart miljoen dollar zal ter beschikking worden gesteld aan het Internationale Rode Kruis en aan de Rode Halve Maan en dient voor de distributie van drinkwater en voor sanitaire voorzieningen.

USAID meldt verder dat een bedrag van 570.000 dollar is uitgetrokken voor de financiering van een luchtbrug waarlangs tenten, dekens en veldflessen zullen worden vervoerd naar het rampgebied.

In het stroomgebied van de Yangtze is het regenseizoen nog maar net begonnen, en de overstromingen hebben, volgens schattingen van de Chinese autoriteiten, al 2.000 slachtoffers geëist. (AFP)