UEFA overlegt met voetbalclubs over Superliga

NYON, 8 AUG. De Europese voetbalbond UEFA heeft voor het einde van deze maand een gesprek gepland met Europese topclubs over de vorming van een Superliga. Dit heeft secretaris-generaal Gerhard Aigner van de UEFA gisteren gezegd.

Onlangs werd duidelijk dat een aantal Europese clubs overweegt een internationale divisie op te zetten. Ze lopen hiermee het risico uit de reguliere competitie te worden gezet. Het initiatief vormt een bedreiging voor het paradepaardje van de UEFA, de Champions League. Aigner wil direct contact met de betreffende clubs. “Dat lijkt me beter dan apart van elkaar overhaaste beslissingen te nemen”, zei de secretaris-generaal. “We willen op constructieve wijze met elkaar in overleg treden. Niemand moet nu dingen doen waar hij later spijt van krijgt.” (SID)