Tropisch

We beleven momenteel de meest warme en stabiele periode van deze zomer, want na de bijna-hittegolf in mei bleven de warmte-uitschieters doorgaans beperkt tot een paar dagen. Zowel vandaag als morgen worden er landinwaarts tropische temperaturen bereikt. Hoewel het na het weekeinde afkoelt, blijven de temperaturen op een zomers peil en wisselvallig wordt het evenmin.

Op wat hoge sluierbewolking na, is het vandaag zonnig. Bij een zwakke zuidwestelijke wind wordt het rond de 30 graden. In de kustprovincies blijft het wat koeler en op het strand brengt een zeewind het kwik rond de 24 graden.

Morgen verandert er weinig. Ook dan is het zonnig en staat er weinig wind. Het wordt zelfs nog iets warmer, lokaal wordt de 33 graden bereikt. Opnieuw is het aan zee aangenamer. Bij een matig westenwindje koelt het daar 's middags tot rond de 24 graden af.

Maandag passeert er een zwakke storing met een paar wolkenvelden, maar buien worden niet verwacht. In het hele land steekt dan een westelijke wind op, waardoor het afkoelt naar 29 tot 22 graden. De dagen daarna blijft het warm, met temperaturen tussen de 22 en 27 graden. De zon schijnt geregeld en het blijft droog.