Selectie; Radio; Zondag

De andere wereld van zondagmorgen. O.a. een gesprek tussen Poncke Princen en de Nederlandse oud-militair Joop Vrijhoef. Tijdens de politionele acties in Indonesië dienden zij bij hetzelfde legeronderdeel. Princen deserteerde. Vrijhoef durfde het niet aan. Radio 1, 7.07-8.00u.

OVT. Serie over streekromans behandelt de Drentse schrijver Anne de Vries. Biograaf Lenze Bouwers bezoekt 'het land van Bartje' en gaat op zoek naar de wortels van de schepper van dit oer-Drentse jongetje. Radio 1, 10.02-12.00u.

Het mens. Radiobewerking van deze monoloog in verzen van schrijver en dichter Benno Barnard gespeeld door de Vlaamse televisie- en toneelactrice Chris Lomme. De zestigjarige actrice Coco kijkt terug op haar leven, de rollen die ze heeft gespeeld, de roem, haar minnaars, het verval en de dood van haar ouders. Radio 4, 18.00-19.00u.

Volgspot. Gesprek met de cabaretier van weinig woorden Eric Koller die in 1996 zowel het Groninger Studentencabaretfestival als de Wim Sonneveld jury- en publieksprijs won. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef en vertier. Interviews met voormalig museumdirecteur en maker van kunstprogramma's Pierre Janssen en schilder Nicolaas Wijnberg. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het dal. Eerder uitgezonden gesprek met A.J. Dunning die zondagavond het programma Zomergasten gestalte geeft. Dunning is vooral bekend door zijn adviezen aan de regering over de gezondheidszorg en voorzitter van de kandidaten-commissie van de PvdA. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.

De tafel van Pam. Bespreking van de biografie Dit leven van krachtig handelen, Hendrikus Colijn 1869-1944. In gesprek met de schrijver Herman Langeveld. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.