Politie vond in hotel bij TVM slechts cafeïne; Tijdens Tour de France

ROTTERDAM, 8 AUG. De Franse politie heeft bij de huiszoeking op 23 juli in het hotel van de TVM-ploeg in de Zuid-Franse stad Pamiers slechts cafeïne aangetroffen. Dit blijkt uit een rapport dat is toegevoegd aan het TVM-dossier bij justitie in Reims, waar ploegleider Cees Priem, ploegarts Andrei Michailov en verzorger Jan Moors sinds 27 juli gevangen worden gehouden.

Cafeïne staat weliswaar op de lijst van verboden middelen van de internationale wielrenunie (UCI), maar het gebruik van kleine hoeveelheden wordt doorgaans getolereerd, zo zei gisteravond Arjen Bos, zoon van TVM-sponsor Ad Bos.

Niet bekend

De Reimse rechter-commissaris Odile Madrolle heeft vijf werkdagen de tijd om te beslissen over het verzoek tot invrijheidsstelling dat mr. Joost van Mierlo, de advocaat van de TVM-ploeg gisteren heeft ingediend. Arjen Bos zei gisteravond dat Priem, Michailov en Moors mogelijk midden volgende week zullen vrijkomen. De rechter-commissaris kan aan de invrijheidsstelling nadere voorwaarden verbinden zoals betaling van een borg.

Priem, Michailov en Moors zijn beschuldigd van illegaal transport van EPO, een medicijn dat wordt gebruikt voor bloeddoping. Op 9 maart werden in een bedrijfswagen van TVM 104 flacons met EPO aangetroffen die in Spanje waren gekocht en volgens dokter Michailov bestemd waren voor een Russisch kinderziekenhuis.