Nedcar zoekt personeel in het noorden

De Limburgse autofabrikant Nedcar zoekt personeel in Groningen en Friesland. Op korte termijn zijn er zeker 200 nieuwe productiemedewerkers nodig. In Limburg en Brabant zijn onvoldoende mensen te vinden en daarom richten de uitzendbureaus die het personeel voor de autofabrikant werven zich nu op het noorden.

Kosten noch moeite worden gespaard om de noorderlingen naar het zuiden te lokken. Het nieuwe personeel wordt twee jaar lang gratis gehuisvest en ook vervoer naar het werk is geregeld. Bij de uitzendbureaus Adecco, Tempo Team en Start zijn naar aanleiding van een advertentie die vorige week zaterdag werd geplaatst al 150 reacties binnengekomen.

P. van den Brink van Adecco in Sittard verwacht geen problemen bij het inpassen van de noorderlingen in de teams. Van den Brink: “Bij Nedcar werken mensen uit alle windstreken en met heel veel nationaliteiten. Daar passen ook Groningers en Friezen bij.”