Del Piero boos over beschuldiging doping

MILAAN, 8 AUG. De Italiaanse voetballer Alessandro del Piero klaagt coach Zdenek Zeman (AS Roma) aan wegens laster. Zeman had donderdag in een interview met het tijdschrift l'Espresso de Italiaanse internationals indirect beschuldigd van het gebruik van dope.

De Tsjechische oefenmeester had onder meer gezegd dat de groei van de omvang van de bovenbenen van de internationals onnatuurlijk zou zijn. Del Piero, aanvaller van Juventus en international, eist nu voor het gerecht een schadevergoeding. Tevens wil hij dat de rechtbank Zeman verbiedt in het vervolg dergelijke beschuldigingen te uiten.

Luciano Moggi, algemeen directeur van Juventus, meldde dat ook de club juridische actie overweegt. Hetzelfde doet oud-international en speler/trainer van Chelsea Gianluca Vialli, eveneens beschuldigd door Zeman.

De Italiaanse bond maakte gisteren bekend dat naar aanleiding van de woorden van Zeman volgende maand twee speciale vergaderingen worden belegd. De eerste bijeenkomst, vermoedelijk op 1 september, is toegankelijk voor clubs. Vervolgens wil de bond nog een vergadering houden met teamartsen, op 7 september. “Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om preventie en controle te optimaliseren, in het belang van de gezondheid van de spelers”, aldus de bond in een verklaring. De spelersvakbond in Italië reageerde net als Vialli en Del Piero furieus op het interview met Zeman. Volgens de vakbond probeert hij spelers ten onrechte zwart te maken.

Niet iedereen in Italië is het oneens met Zeman. Collega Carlo Mazzone, trainer van Bologna, prees de trainer. “Het is hem niet naar het hoofd gestegen, hij weet waar hij over praat. Iedereen in de voetbalwereld weet dat er dope gebruikt wordt. Het is tijd voor een onderzoek.” (SID/RTR/AFP)