ZELFMOORD 2

De familie van Michael Hutchence, de Australische zanger van de popgroep INXS die zichzelf in November in een hotelkamer ophing, is een rechtszaak begonnen tegen Andrew Morrison Paul, de executeur testamentair van de nalatenschap van Hutchence. In zijn testament had Hutchence bepaald dat de helft van zijn vermogen zou gaan naar Heavenly Hiraani Tiger Lily, het dochtertje dat hij samen met de Britse tv-presentatrice Paula Yates had. De andere helft moest in gelijke delen worden verdeeld onder zijn moeder, vader, broer, zus en vriendin Yates.

Waarschijnlijk heeft Hutchence bij zijn zelfmoord over het hoofd gezien dat hij officieel niets bezit: hij had heel zijn vermogen van miljoenen guldens ondergebracht in vele trusts in belastingparadijzen als de Maagdeneilanden. Paul is vooralsnog niet van plan Hutchence's vermogen over te dragen aan de erfgenamen. Het hooggerechtshof van Queensland moet nu bepalen of Pauls weigering terecht is.

Veel te zeggen had de familie van Michael Hutchence woensdag niet na de eerste zitting van de het gerechtshof. “Ik doe het voor mijn zoon”, was het enige commentaar van Patricia Glassop, de moeder van Hutchence. De rechtszaak gaat maanden duren.