ZELFMOORD 1

Vlak na een concert van de Amerikaanse zangeres Stevie Nicks (50) in Concord heeft de Amerikaan Roger Henrich zich zondag ten overstaan van het publiek opgehangen. Henrich was met startkabels op een paal bij de ingang van het openluchttheater geklommen. Nadat hij de kabels aan de paal en om zijn nek had bevestigd, konden politiemannen hem er niet van weerhouden naar beneden te springen.

“Dit tragische incident heeft niets te maken met het concert of met Stevie Nicks”, zei Emily Hopkins, de woordvoerster van de plaatselijke politie. Dat ze dit zo uitdrukkelijk zei, heeft te maken met het feit dat Nicks, de altijd in zwart gehulde zangeres van Fleetwood Mac, al jaren wordt beschuldigd van hekserij. Zo gelooft psychiatrisch patiënt Ronald Anacelteo dat Nicks een heks is die hem van zijn homoseksuele geaardheid kan 'genezen'. Vorige maand bepaalde een rechter in Los Angeles dat Anacelteo niet meer in de buurt van Nicks mag komen.