Winst Krasnapolsky is flink gestegen

AMSTERDAM, 7 AUG. Winst en omzet van Krasnapolsky Hotels & Restaurants zijn na de fusie met Golden Tulip International flink gestegen. De keten van hotels en restaurants boekte de eerste zes maanden van dit jaar een winst van 16.9 miljoen gulden op een omzet van 118 miljoen gulden. Over dezelfde periode in 1997 was de winst 3,7 miljoen op een omzet van 39 miljoen. Krasnapolsky nam de aandelen van Golden Tulip eind juli over. De resultaten van Golden Tulip zijn per 1 april 1998 in de cijfers van Krasnapolsky verwerkt.

De directie van Krasnapolsky verwacht dat de resultaten over de tweede helft van dit jaar minstens even goed zullen zijn. De marktomstandigheden voor hotels en restaurants zijn op het moment zeer gunstig.

Om de overname van Golden Tulip te financieren zal Krasnapolsky naar verwachting in september nieuwe aandelen uitgeven. De emissie wordt begeleid door ABN Amro Rothschild. De overname is nu voorlopig betaald met 1,66 miljoen aandelen Krasnapolsky en een renteloze lening van 155 miljoen gulden. Krasnapolsky exploiteert 43 hotels.