Voorzitter Real: Superliga over twee jaar mogelijk

ROTTERDAM, 7 AUG. Ook Real Madrid heeft toegegeven mee te praten over de totstandkoming van een Superliga. Voorzitter Lorenzo Sanz maakte bekend over het onderwerp te hebben gesproken met afgevaardigden van Milan, Marseille en Bayern München.

Sanz zei dat de competitie voor Europese topclubs binnen twee jaar gestalte zou kunnen krijgen. “We willen meegaan met onze tijd en zoeken naar oplossingen voor de toekomst. Elke aansprekende club is welkom. Maar over wie, wat en waar zijn nog geen definitieve beslissingen genomen.”

De uitbreiding tot 24 deelnemers op vrij korte termijn van de Champions League, voorgesteld door de UEFA, gaat Sanz niet ver genoeg. “Het is een stap, maar meer ook niet. Natuurlijk komen er daardoor meer duels. Maar dat bijvoorbeeld de halve finales in één wedstrijd worden afgewerkt is een minpunt. Dat betekent minder opbrengsten uit kaartverkoop, televisierechten en advertenties. Daar zijn we niet blij mee.”

Woensdag maakten al andere topclubs, waaronder Ajax, Manchester United en Arsenal, bekend mee te denken over de Superliga. Voorzichtige berekeningen wijzen uit dat de deelnemers aan de Europese competitie zo'n zestig miljoen gulden per seizoen kunnen verdienen. Dat zou zelfs voor de meest succesvolle topclubs een verdubbeling betekenen ten opzichte van de Champions League.