Renner geschorst wegens doping

ROTTERDAM, 7 AUG. Michael van der Wolf (27) is wegens gebruik van dope door de Internationale Wielerunie (UCI) voor zes maanden geschorst. De straf voor de Rotterdamse coureur is al sinds 28 mei van kracht. Hij werd betrapt bij een controle in de Ronde van Murcia. Op 21 maart werd Van der Wolf door de KNWU op de hoogte gesteld van het voorval. Beide partijen spraken af de zaak buiten de publiciteit te houden. Dit wegens een zogenoemde “beperking van verwijtbaarheid”. De opzet mislukte. Deze week meldde de UCI in de nieuwsbrief over de affaire. De Nederlander, rijdend voor de Duitse ploeg Gerolsteiner, werd betrapt op Nandrolon. Hij zei het op advies van een verzorger tot zich te hebben genomen, in de veronderstelling dat het hier een herstelmiddel betrof. (ANP)