Recordjaar voor Sara Lee

CHICAGO, 7 AUG. Sara Lee Corporation, het Amerikaanse moederbedrijf van Sara Lee/DE (het vroegere Douwe Egberts) heeft een recordjaar achter de rug. De omzet kwam voor het eerst in de geschiedenis boven de 20 miljard dollar. Op basis van gelijkblijvende valutakoersen was dat een stijging van 6 procent.

Door de invloed van de sterke dollar bleef er maar een groei van de verkopen over van een enkel procent. De nettowinst van Sara Lee in het eind juni geëindigde boekjaar steeg met 9 procent tot 1,1 miljard dollar. Aandeelhouders profiteren van de inkoop van eigen aandelen gedurende het jaar. Daardoor kwam de winst per aandeel 13 procent hoger uit dan in het voorgaande boekjaar. Huishoudmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten alsmede koffie en thee, activiteiten die het concern vanuit Nederland bedrijft, gaven goede groeicijfers te zien. In de eerstgenoemde sector steeg de omzet met 20 procent en in de tweede met 9 procent. (ANP)