MOORD

De Amerikaanse acteur Woody Harrelson, bekend van onder meer de film Natural Born Killers, betaalt de advocaten van zijn vader Charles Harrelson. Zij moeten op grond van nieuw materiaal bewijzen dat vader Harrison in 1982 ten onrechte tot twee keer levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld voor moord op rechter John Wood in San Antonio.

Volgens de advocaten was vader Harrelson op de dag van de moord in 1979 vierhonderd kilometer verwijderd van San Antonio. Maar de staatsadvocaat houdt vol dat Harrelson een bekende huurmoordenaar was die in opdracht van een handelaar in verdovende middelen rechter Wood vermoordde. Wood had wegens zijn strenge straffen de bijnaam 'Maximun John'.

Woody Harrelson was maandag aanwezig in de rechtszaal waar de Harrelson-zaak opnieuw werd behandeld. “Ik ben hier om pa te steunen”, zei hij.