Meisje (4) vermoord

CAPELLE A/D IJSSEL, 7 AUG. De politie heeft gistermiddag de identiteit vastgesteld van het stoffelijk overschot van een meisje dat gisterenmorgen werd aangetroffen in het Hitlandbos, een recreatiegebied tussen Capelle en Nieuwerkerk aan den IJssel. Het gaat om de vierjarige Whitney van Gelder. Het meisje werd sinds de nacht van woensdag op donderdag vermist. De politie gaat uit van een misdrijf.

Het meisje woonde met haar moeder en haar broertje in een flat aan de Schermerhoek in Capelle, vlakbij het Hitlandbos. De moeder had woensdagavond om ongeveer twaalf uur in het gezelschap van haar vriend de woning verlaten. Buren hoorden kort daarop glasgerinkel, gestommel en voetstappen en waarschuwden de politie. Deze ontdekte dat de ruit van de toegangsdeur van de woning was ingeslagen. Binnen troffen zij het anderhalf jaar oude broertje van Whitney aan. Van het meisje ontbrak ieder spoor.

De politie stelde hierop een buurtonderzoek in, waarbij gebruik werd gemaakt van een speurhond. Het meisje werd echter niet gevonden.

Gisterenmorgen om negen uur trof een wandelaarster die haar hond uitliet in het Hitlandbos het lichaam van het meisje aan in een sloot.