IAAF betaalt atleten niet

LONDEN, 7 AUG. De internationale atletiekfederatie IAAF heeft de Keniaan Paul Kosgei en een niet bij naam genoemde Roemeense atlete prijzengeld afgenomen wegens het overtreden van het anti-dopingreglement. Het is voor het eerst dat de IAAF financiële sancties oplegt in plaats van schorsingen. De federatie nam het besluit in juni tijdens een vergadering in Sevilla en maakte het vorig weekeinde bekend. De IAAF gaf de namen van de atleten niet vrij. De manager van steepleloper Kosgei bevestigde gisteren dat een van de bewuste atleten zijn pupil was. Hij won brons op de 4 kilometer bij de WK veldlopen in maart. Zijn prijzengeld kreeg hij niet uitbetaald, omdat hij in het jaar voor de wedstrijden te weinig zogenoemde out-of-competition dopingcontroles had ondergaan. De Keniaan liep in totaal 80.000 gulden mis. De IAAF benadrukte dat Kosgei niet positief was bevonden of controles had geweigerd. (Reuters)