Antillen vinden tarieven van Martinair te hoog

De Antilliaanse regering vindt de chartertarieven die Martinair wil gaan hanteren voor vluchten naar de Nederlandse Antillen veel te hoog. De maatschappij wil de tickets verkopen voor 1000 gulen, terwijl de Antilliaanse regering vindt dat het kan voor 750 gulden.

Dit laatste tarief hanteert Martinair ook voor andere bestemmingen in de Caraïbische regio, stelt de Antilliaanse regering. Zij heeft de chartermaatschappij gevraagd een nieuw voorstel te doen. Minister Adriaens van Verkeer en Vervoer had aanvankelijk nog gezegd wel akkoord te kunnen gaan met een tarief van 1000. Hij wijzigde echter zijn standpunt na een bijeenkomst met vertegenwoordigers uit de toeristische sector. De Antilliaanse regering heeft zich nu achter zijn standpunt geschaard.